Akashic Records / Akasha Kronieken

akasha-kronieken

Andere benamingen zijn: Akasha Kronieken, het Grote Levensboek, de Kosmische Ziel, het Collectieve Bewustzijn, het Collectief Onderbewuste of de Soul Records.

De Records zijn de toegang tot alle kennis uit het verleden, het heden en de toekomst.

Je kunt de Records voorstellen als een boek, een stapel papieren of een boekenkast. Het is een universele opslagplaats van alle gedachten, woorden en daden van de mensheid.

In deze verzamelplaats vindt je ook jouw persoonlijke Records. Deze kan en mag je inkijken. Geeft iemands Hogere Zelf je toestemming dan kan je ook toegang krijgen tot de records van deze persoon. Dit wordt Record Reading genoemd.

Methodes die gebruikt kunnen worden voor reading zijn onder andere: Meditatie, Trance en Droomstaat.

In de handleiding wordt een methode voor een persoonlijke reading en een collectieve (groeps) reading aangereikt.

Redenen voor een reading van de Akashic Records :

  • Nieuwsgierigheid
  • De Waarheid zoeken
  • Weten welke invloeden vorige levens hebben op het huidige leven.
  • Regressie – het verleden bezoeken
  • Voorspellen van toekomstige gebeurtenissen.
  • Hulpmiddel bij het maken van moeilijke keuzes
  • Vragen omtrent Gidsen begeleiding.
  • Zoeken naar de oorzaken van fysieke, mentale, emotionele problemen
  • Duidelijkheid krijgen over levensdoel, planning.

Het lezen van je eigen Records geeft je wijsheid, inzicht, begrip en vergeving. Moeilijke levens situaties kunnen makkelijker worden aanvaard en vergeven.

Je mag deze inwijding aan anderen doorgeven. 

Wil je graag worden ingewijd in de Akashic Records, dan kun je met mij contact opnemen via het contactformulier.

Je ontvangt 1 afstandsinwijding, een Nederlandstalige handleiding, de Engelstalige handleiding zoals ik deze zelf heb ontvangen, en een certificaat via de email. Voor deze energie uitwisseling vraag ik 25 euro. 

Let op: 

Deze inwijding is een hulpmiddel om gemakkelijker toegang te krijgen tot je Akasha Kronieken of de Akasha Kronieken van de persoon waarvoor je een reading doet. Je wordt tijdens de inwijding afgestemd op de ´poortwachter´, ook wel de Heer van de Akasha Kronieken genoemd, zijn naam is Akasha. De ene persoon heeft vrijwel direct toegang, de andere persoon heeft wat meer oefening nodig. In de handleiding wordt geadviseerd om een dagboek bij te houden, er staan voorbeelden in van een groepsmeditatie en gebeden die je kunt gebruiken om toegang te krijgen tot je Akasha Kronieken en een gebed om toegang te krijgen tot de Akasha Kronieken van een ander.

Onderaan deze tekst kun je bij de ervaringen lezen hoe sommigen deze inwijding hebben ontvangen, hierdoor kun je ook een beeld vormen. Echter ik wil graag benadrukken dat na het ontvangen van de inwijding je echt zelf hiermee aan de slag moet gaan en mag gaan oefenen. Het is anders als bijvoorbeeld bij een Gold Reiki inwijding, want daarvan weet je dat je na het ontvangen van de inwijding ook direct jezelf en anderen daarmee kan behandelen. 

Hoe vaker je ermee werkt hoe gemakkelijker je boodschappen zult ontvangen, bij de meeste mensen gaat dit niet meteen direct vanzelf. Hetzelfde geldt als je wilt channelen, iedereen kan channelen want dat is je geboorterecht, echter bij de een gaat het gemakkelijker en sneller dan bij de ander.

Een tip is om alle verwachtingen los te laten hoe je een boodschap kan ontvangen. Soms is iemand heel visueel en ziet beelden, de ander hoort letterlijk boodschappen (een stem), maar de meeste mensen zullen ook via weten en voelen boodschappen doorkrijgen. Bij voelen kun je opeens emoties voelen, maar ook lichamelijke sensaties krijgen. Vooral helder weten is in het begin soms lastig te onderscheiden. Je moet opeens ergens aan denken, een ingeving, maar vaak filtert men deze informatie weg doordat men denkt dat je het zelf hebt verzonnen. Dat is jammer, want vaak zijn de eerste gedachten die in je opkomen heldere ingevingen (de boodschap). Dus pak een pen en papier en schrijf gewoon op wat in je opkomt. Een dagboek is een goed idee, omdat als je het later nog eens terugleest, soms de boodschap nog duidelijker wordt. Of je krijgt bij het teruglezen de bevestiging dat je het inderdaad via helder weten hebt ontvangen omdat je inmiddels op een later moment de bevestiging heb gekregen dat het ook werkelijk klopte wat je destijds hebt opgeschreven. En je kunt bij een dagboek heel mooi je ontwikkeling bijhouden. Dat is erg leuk om later nog eens terug te lezen. 

Dus nogmaals alle verwachtingen loslaten en schrijf gewoon op wat je ervaart. Het kan ook gewoon een geur zijn die je opeens ruikt. Dan schrijf je dat op. En later kun je nog eens kijken wat die geur in jou oproept. Of wat de emotie of sensatie die je hebt ervaren oproept. Het zou zonde zijn dat als je heel hard je best doet om beelden te willen zien of dat je wacht op een stem, dat je de boodschap die je wel ontvangt maar dan niet herkent omdat de informatie op een andere manier tot je komt. 

Ik heb deze les zelf jaren geleden mogen leren (ik kon horen, maar opeens kreeg ik geen boodschappen meer te horen) omdat ik alleen op het horen gefocust was. Mijn spirituele helpers gaven bewust niets meer door. Deze boodschap kreeg ik van een medium die ik had bezocht voor een reading omdat ik in de overtuiging was dat mijn gidsen waren verdwenen .. Ik was best verontrust haha. Mijn gidsen lagen dubbel van het lachen door mijn vraag.  Pas veel later ontdekte ik dat ik heel erg gevoelig ben (heldervoelend), maar vooral ook helderwetend en dat dit juist mijn kwaliteiten zijn. Ik was mij daar eerder helemaal niet bewust van. Soms hoor ik nog wel boodschappen of zie ik beelden, maar door alle verwachtingen los te laten komt dat spontaan en alleen als het nodig is om via deze manier door te komen omdat het dan duidelijker is. Tijdens cursussen die ik heb gegeven, maar ook in gesprekken met anderen merk ik dat men vaak denkt dat men niets doorkrijgt, maar als ik dan doorvraag dan blijkt dat ze vaak juist veel hebben doorgekregen maar zich gewoon daar niet bewust van waren. Vaak wordt het weggefilterd door het idee of de verwachting die ze van tevoren hadden hoe dat zou gaan (vaak ergens gelezen of gehoord van anderen). Ik ben mij ook bewust dat alle ervaringen die hier op de website zijn gedeeld ook kunnen beïnvloeden, maar ik wil toch bezoekers een idee geven hoe anderen het hebben ervaren. 

Een mooi voorbeeld is dat ik tijdens een cursus een veertje laat zien van een Vlaamse Gaai en de boodschap die ik hiermee had mogen ontvangen tijdens een boswandeling. De cursist wilde ook graag een boodschap en gaat ook in het bos wandelen. Ze vertelde dat ze geen boodschap van de natuur had mogen ontvangen. Ze vertelde teleurgesteld dat ze niets was tegengekomen (ze verwachtte ook een mooi veertje waarschijnlijk) en ze was op haar pad alleen maar witte veren tegengekomen…. Toen moest ik wel lachen en zij later ook, toen ik haar erop wees hoe bijzonder het eigenlijk is om op je pad zoveel witte veren tegen te komen 😉  Ze had juist heel duidelijk een boodschap mogen ontvangen, keer op keer werd het voor haar herhaald door steeds weer een andere witte veer op haar pad. Dit voorbeeld heeft niets met de Akasha inwijding te maken, maar hopelijk maakt het wel inzichtelijk hoe bepaalde verwachtingen je waarneming kunnen beïnvloeden. Je neemt het wel waar, deze vrouw zag de witte veren wel liggen, maar had deze als ´onbelangrijk´ weg gefilterd (gelabeld) omdat ze naar iets anders op zoek was. 

Ik plaats deze tekst als aanvulling, omdat ik mijn website aan het updaten ben en een paar ervaringen wilde posten hoe men de Akasha inwijding heeft ontvangen. Omdat de ervaringen wisselend zijn voelde ik de behoefte om te verduidelijken dat de inwijding geen garantie geeft op onmiddellijk succes en toegang tot de Akasha Kronieken.

Het is alleen wel een erg lang verhaal geworden, dus misschien haal ik het op een later moment nog wel weg en schrijf ik een kortere uitleg. Of ik ga op de website een blog beginnen waar ik over deze onderwerpen wat meer kan uitwijden. Dit is dus een mooi voorbeeld van een ingeving doorkrijgen. Ik had van tevoren het idee om een korte opmerking te schrijven bij deze inwijding om teleurstellingen te voorkomen. Niet nagedacht over de woorden die later zijn getypt. Ook geen idee wat ik hier mee ga doen, misschien wordt het later nog wel een aanvullende tekst voor in de handleiding. Deze handleiding heb ik destijds vertaald van het Engels naar het Nederlands en nooit mijn eigen woorden gebruikt, omdat het letterlijke vertalen van de teksten voor mij het meest zuiver voelde. Ik wil graag zuiver werken en vandaar dat ik bij de meeste inwijding ook altijd de originele Engelstalige handleiding erbij geef (als ik die heb).

In ieder geval wilden deze woorden graag geschreven worden blijkbaar… Ik laat het dus even staan en bekijk op een later moment wel wat ik ermee ga doen. Wellicht is er een bezoeker van de website die deze boodschap net nodig heeft om te lezen 😉  (27 juni 2023)

Ervaringen Akashic Records

Hallo, Ik heb net de akashic records inwijding opgehaald. Wat een fantastische ervaring.


Hallo José, Ik heb die inwijding opgehaald van Akakshic Records. Die energie kwam via mijn kruin en handpalmen naar binnen. Heel warm en voelde heel goed aan. Ik wil je bedanken voor die inwijding.


Hallo Jose, Ik heb vanmorgen de akasha records inwijding ontvangen. Dank je wel daarvoor. Het was een mooie en zachte ervaring. Een prachtige ruimte vol met kristallen en een aantal andere spirits die ook aan t “lezen” waren. Sommige spraken met me met warme vrolijke “woorden” . Vooral mijn hoofd tintelde daar enorm bij. Na 10 minuutjes werd alles weer stil en was het klaar.


Beste José, Ik heb afgelopen week de inwijding gedaan. Voelde een warme energie, maar vind het wel altijd moeilijk of dat daar dan mee in verband staat of dat het komt doordat ik mijn aandacht op mijn lichaam vestig. Ik heb ook al een reading geprobeerd, maar misschien moet ik daar meer mee oefenen.


Hallo José, Dank je wel voor het klaarzetten van de inwijding. Heb de inwijding gedaan. Was rustig, maar ik voelde wel een lichte druk bij mijn derde oog en voelde een gekriebel bij mijn kruin chakra.


Beste Jose ik heb gisteravond de afstemmlng gehad. Ik voelde de energie die via mijn kruinchakra mijn hele hoofd vulde.


Hi José, De inwijding is goed gegaan. Vrijwel direct voelde ik me in mijn kuif gepikt en via mijn kruin chakra en mijn pijnappelklier, derde oog voelde ik de energie naar al mijn Merkaba Soulstars (chakra’s) vloeien en naar mijn hart gaan. Het gaf soms net een gevoel alsof je duizenden bladzijden ritsend op elkaar legde. Ben nu benieuwd en ga vanavond de vraag van wie ben ik eens opzoeken in dit prachtige boek.


Hallo José, Hartelijk dank voor het klaar zetten van de Akashic Records inwijding. Een week geleden de inwijding ontvangen. Jouw instructies opgevolgd. Door drukte nu pas tijd om je te laten weeten hoe het is gegaan. De inwijding verliep goed. Ik voelde de energieen stromen. Het duurde circa 15 minuten. Een paar dagen geleden betrad ik in een droom een ruimte. Terwijl ik om mij heen keek, strekte de ruimte zich uit (panorama view) en verschillende deuren gingen voor mij open. Elk ruime was schoon, sereen en identiek aan elkaar. Ik heb geen boeken gezien of iets dat op een bibliotheek  er uit zag. Alleen dat ik ruimtes mocht betreden. De kleur in mijn droom was zacht beige. De droom was kort maar de belevenis intens. Ik ben heel blij met de Akashic Records inwijding en kijk er naar uit wat ik mag ontvangen van het universum.


Beste Jose, Ik wil jou graag laten weten dat ik de Akashic Kroniek inwijding heb ontvangen. Ik voelde direct de tinteling in mijn kruin ,handen en derde oog.Wat mij ook opviel dat ik de energy het sterkste bij mijn keelchakra heb gevoeld. Ik voelde een zware druk bij mijn keelchakra..het duurde iets langer voordat het weg was.Ik voel mij top,maar moet nog meer oefenen met de Akashic records..vorige jaar heb ik veel boodschappen ontvangen van mijn vorige leven. Ik dacht ik hallucineer mij,maar ik heb een raport gekregen van een bekende Psychic channeler…en tot mijn verbaas alles wat ik voelde was ook in haar rapport…dus ik hoop met de hulp van deze inwijding meer contact te kunnen maken. Dank je ,ik ben er heel blij mee. Heel erg bedankt voor de magische inwijdingen.


Hoi José, Deze inwijding inmiddels ook gedaan. Blijft bijzonder hoe duidelijk de inwijdingen binnen komen. Vind het nog wel lastig om met de kronieken te werken, om antwoorden te krijgen.


Hi Jose, Ik heb de attunement vandaag gedaan.  Ik voelde een koude tinteling achterin mijn hoofd ik geloof dat dat het punt is waar de twee hersen delen bij elkaar komen. Verder voelde ik energie langs mijn voorhoofd naar beneden stromen, heel zacht. Het is een gevoel die ik vaker heb.  Ik zag mezelf denk ik een vrouwelijke gedaante in een bos lopen, toen kwam ze bij een kreekje en liep ze een trap omhoog gemaakt van stenen. Het was niet een trap zoals we dat normaal zien. Toen liep een mannelijke gedaante over een brug naar een hal toe. Het leek heel grot achtig met pilaren. Ik zag andere gedaantes ook rond lopen. Toen zag ik een hond en heb heel sterk het gevoel dat ik dat was. Daarna zag ik een worsten broodje (hahaha) daarna een kat. Ze waren nog allemaal in dezelfde ruimte en keken als of ze iets zochten.  Ik zag mezelf niet weg gaan maar voelde wel de energie afnemen. Daarna kwam een liedje in mijn hoofd Weet eigenlijk niet zo goed wat ik ervan moet maken. 


Beste José,  Ik heb zojuist de inwijding voor de Akashic records opgehaald.  Het stroomde binnen via de handpalmen en de kruin. Al snel voelde ik het stromen door de chakra’s met de Ajna  als focus.  Ik heb al een glimp mogen ervaren van de archieven en kreeg een perkament rol  aangereikt door een “man”. Een mooie ervaring tot dusver. Ben benieuwd naar wat ik verder mag zien.


Goedemiddag, Dank je wel voor het versturen van de inwijding.
Eerst zag ik tijdens het mediteren wat kleuren in mijn geestesoog zwerven. En toen de inwijding begon voelde ik eerst m’n sacrale chakra warm worden en daarna een soort tinteling boven mijn rechter 
wenkbrauw. Het is een beetje moeilijk te beschrijven wat er precies gebeurde, maar de geelachtige vorm die aan het zwerven was opende zich en liet een lucht zien(ik lag op de grond). De lucht en alles bleef vaag maar het voelde wel alsof ik een beetje ergens anders was maar toch ook nog hier was. Ik denk dat ik toen te veel forceerde, te veel de controle wilde blijven houden want ik was weer terug. Daarna heb ik het nog een paar keer geprobeerd, steeds met een paar uur ertussen, maar ik merk dat ik te veel de controle wil houden. Waarschijnlijk wil ik het niet graag genoeg en/of is het (voor nu) niet voor mij. Misschien dat ik er in de toekomst weer voor ga, als ik er meer klaar voor ben.In ieder geval bedankt voor het versturen van de energie en de uitleg.