Meridian Flush Pakket / Opschonen van meridianen level 1 t/m 10

meridian-flush-pakket

De Meridian Flush werkt aan het verwijderen van geblokkeerde & vastgelopen energieën in de meridianen.

Deze meridianen zijn energetische lijnen die door het lichaam lopen, waardoor levensenergie naar de verschillende delen van het lichaam wordt gebracht.

Meridian Flush is een krachtig hulpmiddel en gemakkelijk in gebruik.  Je activeert de Meridian Flush door middel van intentie. Je kunt het zowel hands-on als via een afstandsbehandeling gebruiken. Het is een uitstekende aanvulling op Reiki of ieder ander helend energiesysteem.

Het is mogelijk om de Meridian Flush als één pakket te ontvangen (level 1 t/m 10 ).

Meridian Flush Empowerments level 1 & 2

Founder: Jose Gonzales

De Meridian Flush 1 & 2 is werkzaam in de meridianen. Ze verwijdert daar eventuele negatieve energie en ruimt blokkades op, zodat er weer harmonie en evenwicht ontstaat. Hierdoor zal de energie doorstroom en -toevoer verbeteren. Meridianen zijn energiebanen die in het lichaam lopen.

Meridian Flush level 1 – Meridianen opschonen

Meridian Flush 1 duurt ongeveer 1 tot 5 uur. Eenmaal geactiveerd zal het automatisch het meridiaanstelsel opschonen. Je kunt de Meridian Flush bij jezelf activeren, maar ook bij anderen.

Meridian Flush level 2 – Meridianen opschonen

Meridian Flush 2 duurt ongeveer 2 tot 7 uur. De energie hiervan is sterker en hierdoor zal de opschoning effectiever zijn. Na activatie zal het automatisch het meridiaanstelsel voor 2 tot 7 uur opschonen. Ook hier kun je bij jezelf én bij anderen de Meridian Flush activeren. Tevens kun je na het ontvangen van level 2 ook zelf inwijdingen geven in Meridian Flush.

Meridian Flush Empowerments level 3 & 4

Founder: Stephanie Brail

Een vervolg op de Meridian Flush Empowerments 1 & 2.

Meridian Flush level 3 – Loslaten van het verleden

Helpt het het loslaten van het verleden. Meridian Flush 3 biedt een zeer zachte reiniging van het energiesysteem met als specifiek doel dat oude kwesties/problemen uit het verleden worden losgelaten.

Het kan zijn dat Meridian Flush 3 je geen gevoel van een spetterend vuurwerk geeft (het kan wel, maar verwacht het niet). Het werkt subtiel op een heel diep niveau, om oud zeer uit het verleden, emotionele problemen, oude blokkades die we hardnekkig vasthouden los te laten.

Meridian Flush level 4 – Omhelzen van het heden

Helpt bij het omhelzen van het heden. In tegenstelling tot de zachte energie van Meridian Flush 3 is de Meridian Flush 4 een sterke, sprankelende energie die wakker maakt en je energieker laat voelen. Dit is het soort energie dat je overal een tintelend gevoel geeft als het werkzaam is.

Meridian Flush 4 wordt gebruikt om de energieën op te ruimen die door Meridian Flush 3 zijn losgemaakt. Het wordt ook gebruikt om je energetische systeem te versterken en verbind je met jouw ziel, zodat je in harmonie met het heden kunt zijn. Meridian Flush 4 brengt ons in het heden. Het brengt ons vreugdevolle energie dat gebruikt kan worden op ieder moment.

 Meridian Flush Empowerments level 5 & 6

Founder: Stephanie Brail

Meridian Flush 5 & 6 brengen de vrouwelijke en mannelijke energieën, de yin en yang, van het energetisch systeem in evenwicht.

Meridian Flush level 5 – Mannelijke energie

Meridian Flush 5 werkt op de yang of de mannelijke energie. Deze energie wordt van oudsher in verband gebracht met de volgende eigenschappen:

 • Actief
 • Energiek
 • Krachtig
 • Assertief
 • Leidinggevend
 • Doorslaggevend/ beslissend

Een negatieve manifestatie van yang energie kan zijn:

 • Agressief
 • Gewelddadig
 • Heerzuchtig
 • Aanmatigend
 • Controlerend
 • Explosief

Meridian Flush level 6 – Vrouwelijke energie

Meridian Flush 6 werkt op de yin of vrouwelijke energie. Deze energie wordt vaak omschreven als:

 • Passief
 • Ontvankelijk
 • Verzorgend
 • Zacht
 • Aanvaardend

Yin energie kan ook uit balans raken net als yang energie. Wanneer yin energie onevenwichtig wordt, manifesteert het zich vaak als volgt:

 • Zwak
 • Verward
 • Weggeven van kracht
 • Manipulatief
 • Passief-agressief
 • Zelfdestructief

Meridian Flush Empowerments level 7 & 8

Founder: Stephanie Brail

Iedere Meridian Flush zal werken aan het verwijderen van de vastgelopen energie uit de meridianen, welke het fysieke lichaam zal helpen volgens de Chinese geneeskunde.

De Meridian Flush 7 en 8 zullen ook helen op een meer etherisch niveau, om het individu af te stemmen op hun innerlijke vonk, om inzicht en inspiratie te geven.

Deze twee flushes kunnen een verhoogde helderheid, vreugde en hoop voor een betere toekomst brengen.

Meridian Flush level 7 – Inzicht

Meridian Flush 7 werkt om inzicht te brengen. Inzicht is de toestand dat men iets begrijpt of als men snapt hoe iets in elkaar zit. Het is een vorm van zelfbewustzijn; hoe iemand ergens naar kijkt.

Inzicht kan een zeer krachtig geestelijk cadeau zijn dat ons in staat stelt om beter door het leven te navigeren.

Door inzichtelijk te maken, zijn we meer uitgerust om geestelijk te groeien en te reageren op de uitdagingen van het leven. We worden afgestemd op de waarheid en hebben de onderscheiding om door het soms verwarrende water van het leven te navigeren.

Meridian Flush level 8 – Inspiratie

Meridian Flush 8 brengt de energie van inspiratie. Een van de definities van inspiratie volgens dictionary.com is: een goddelijke invloed die direct en onmiddellijk op de geest of ziel wordt uitgeoefend.

De ‘goddelijke invloed’ is de oproep van spirit om kleine aards gebonden zorgen te overstijgen en de geest te verheffen om zich te concentreren op de meer hogere idealen en bezigheden.

Inspiratie brengt ons kunst, muziek, en creativiteit. En wat is de kracht die ons inspireert? Dat is natuurlijk liefde..

In combinatie met inzicht kan inspiratie ons voorzien van diepgaande, nieuwe richtingen voor ons leven.

Meridian Flush Empowerments level 9 & 10

Founder: Stephanie Brail

Meridian Flush level 9 & 10 helpen bij het loslaten van weerstand en verbinden het individu met de “flow” van het leven.

Meridian Flushes 9 & 10 zijn een vervolg van de Meridian Flush serie, maar het is niet noodzakelijk dat je de eerste acht Flushes hebt ontvangen. Je kunt deze energieën ontvangen of delen, ongeacht men gebruik heeft gemaakt van de vorige Meridian Flushes.

Iedere Meridian Flush zal werken aan het verwijderen van de vastgelopen energie uit de meridianen, welke het fysieke lichaam zal helpen volgens de Chinese geneeskunde.

De Meridian Flush level 9 & 10 werken daarnaast ook specifiek op een spiritueel niveau om de ontvankelijkheid voor het positieve in het leven te vergroten. Dit wordt gedaan door het loslaten van datgene waaraan we vast zitten en het toelaten van het binnenkomen van een stroom van nieuwe energie.

Deze twee flushes kunnen zeer behulpzaam zijn bij het creëren van positieve verschuivingen en vooruitgang, vooral bij het eerder “vast” zitten in het leven.

Meridian Flush level 9 – Loslaten van weerstand

Meridian Flush 9 werkt aan het loslaten van weerstand, en dan weerstand op letterlijk- en figuurlijk niveau.

Onze fysieke lichamen hebben levenskracht energie of Chi nodig om goed te functioneren. In traditionele Chinese geneeskunde wordt aangenomen dat wanneer de Chi in de meridianen vastzit, er fysieke ziekte kan optreden. Zo is het belangrijk om de energetische weerstand vrij te maken voor onze fysieke gezondheid en welzijn.

Het is ook goed om emotionele weerstand los te laten. Vaak weerstaan we, meestal uit angst, datgene dat het beste voor ons is. Soms creëren we ook meer wrijving dan nodig is voor onze weerstand. Daarbij maken we ons leven moeilijker dan ze hoeft te zijn.

Bijvoorbeeld; je moet studeren voor een examen, maar je hebt besloten dat je het haat om te studeren. Je verzet je de weken voorafgaand aan het examen, om de nacht voor het examen het voor het eerst te gaan proberen. Je score is hierdoor niet zo goed als dat je zou kunnen hebben, en uiteindelijk voel je je meer miserabel dan je wellicht had gevoeld als je je weerstand had losgelaten om te gaan studeren.

Sommige weerstand kan positief zijn. Je kunt fysieke kracht opbouwen met weerstandstraining, en politieke weerstand als een beweging voor verandering kan ook zeer krachtig zijn. Het is echter ook goed om na te denken over wanneer en waar te verzetten, om positief te reageren, in plaats van op een reactieve manier.

De Meridian Flush 9 zal, indien van toepassing, negatieve weerstand vrijmaken.

Meridian Flush level 10 – Flow

Meridian Flush 10 brengt de energie van de flow (stroom). De flow gaat, natuurlijk, gemakkelijker zonder weerstand. Een rivier met een dam kan niet stromen, en kan hierdoor een stilstaand zwembad worden. Door de dam te verwijderen (de weerstand vrij te maken) kan de rivier weer stromen.

Hetzelfde geldt voor onze Chi. Als deze niet goed stroomt, dan kunnen we ziekte in het lichaam en de geest ervaren.

Door negatieve weerstand in ons leven te verwijderen, kunnen we meer ‘flow’ ervaren. Flow laat zich zien als de perfecte kansen, verbindingen, en mensen die op het juiste moment in je leven komen. Flow is als je dat inspirerende idee krijgt, het creatieve ‘aha’ moment. Flow is leven in een stroom waar de dingen die je nodig hebt in je leven komen wanneer je ze nodig hebt, en datgene wat nodig is om te verdwijnen vanzelf verdwijnt, zonder stress of strijd.

Meridian Flush 10 helpt deze kwaliteit van “flow” in ons leven te brengen. Het brengt nieuwe positieve energie in de meridianen in. Het fungeert als een spiritueel smeermiddel om alle verkalkte oude energieën op te lossen en verse, nieuwe energieën binnen te brengen. Het stelt ons in staat om meer vreedzame, productieve, en meer gemakkelijker levens te leven.

Er zijn geen symbolen of moeilijke technieken. Je kunt jezelf en anderen behandelen met Meridian Flush (hands-on en via afstand). 

Je mag deze inwijdingen doorgeven aan anderen. 

Wil je worden ingewijd in Meridian Flush Empowerments level 1 t/m 10, dan kun je via het contactformulier contact met mij opnemen. 

Je ontvangt 10 afstandsinwijdingen , de originele Engelstalige handleidingen, een Nederlandstalige handleiding en een certificaat via email.  Voor deze energie uitwisseling vraag ik 65 euro. 

Ervaringen Meridian Flush Pakket

Hoi José, Vanmorgen de laatste Flush ondergaan, ik kan niet anders zeggen dan heel bijzonder, met name nr.1 en 2. Dat nr.3 heel “fijn” was kan ik mij goed in vinden en nr.4 vond wat vaag maar dat lag vast wel aan mij want ik kreeg last vd griep. De nr.5 en 6 waren relaxed kortom José weer een hele ervaring rijker, hartelijk dank daarvoor.


Ik wil u nogmaals bedanken voor deze inwijdingen. Het was heel boeiend en leerzaam. Het is toch verrassend hoe elk deel van deze inwijding een zo verschillende reactie teweeg brengen.


Hai José, Wat een bijzondere inwijdingen de Meridian Flush Empowerment pakket. Elke inwijding had een mooi en bijzonder uitkomst. Bij het ophalen van de eerste Meridian Flush voelde ik meteen in enkele seconden een en ander gebeuren. Voornamelijk mijn benen werden bij elke inwijding warmer. Alsof er een deken over mijn benen werden gelegd. De energie stroomde vanaf mijn voeten en handpalmen mijn lichaam binnen. Sinds de Meridian Flush 4 weer lekker in mijn vel, positieve en creatieve energie mocht weer in mij stromen. Vandaag de 6e Meridian Flush opgehaald. Een geweldige afsluiting. Ter hoogte van mijn boven linker dijbeen leek het alsof energieknopen op dat gebied achter elkaar “uit elkaar spatten”, een plop-plop-effect. Ik voel mij geweldig en sprankelend. Dank voor de mooie inwijdingen. Ik zal ze met anderen delen opdat men ook hiervan profijt mag hebben. Hartelijke groeten van mij


Ik begin met de meridianen level 1 tot en met 6 :1ste level, Dat vond ik een vrij rustige inwijding, voelde wel overal energie tintelen en stromen in mijn lichaam, in mijn voeten, handen, hoe mijn hoofd tintelde enz.. Wat mij wel opviel of wat de reden ook mag zijn ’s avonds werd ik ontzettend misselijk wat wel een paar uur heeft aangehouden, toen heel erg vast geslapen en de volgende morgen was ik weer helemaal fit. 2de level, In het begin voelde ik dat er iets aankwam in mijn kruin. De energie stroomde mijn hoofd binnen, ik voelde hoe de energie door mijn lichaam stroomde. Ook had ik het gevoel of iets mijn hoofd vast pakte, het tintelde overal in m’n lichaam. Ik had het warm en koud tegelijk. Voelde het sterks stromen vanaf mijn hoofd naar het gebied van m’n schouderbladen. 3de level. Toen de inwijding begon voelde ik een stevige druk op mijn slapen, links was sterker dan rechts. Overal in mijn lichaam had ik het gevoel van kleine kort sluitingen/ lichte trillingen. Bij mijn voorhoofd was die het sterks aanwezig, en voelde ik dat er een lijntje ontstond wat naar mijn slapen toe liep. Voelde mij daarna heel diep weg zakken om na ongeveer 10 minuten toch weer op het niveau kwam dat ik geluiden uit de omgeving waarnam. Een bijzondere ervaring. 4de level, Een fijne inwijding, voelde de energie als golfjes door mijn lichaam stromen. Kreeg ook een gevoel van overwinning, een gevoel van ik mag verder en mezelf zijn. En toen ben ik in een hele diepe slaap gevallen. 5de en 6de level. Alle twee een zachte rustige energie. Level 5 gaf me een heel krachtig gevoel en van level 6 werd ik wat verdrietig, eventjes maar, dat zakte al snel weer weg. Wel een mooie energie.