Wie ben ik

Ik ben José Smit. Als kind zag ik geesten en wist ik al dat er meer tussen hemel en aarde is. Als kind kreeg ik vaak te horen dat ik over-gevoelig was, en hierdoor heb ik een tijd gedacht dat het niet goed is om gevoelig te zijn. Inmiddels weet ik beter en zie ik juist de voordelen van mijn hooggevoeligheid.

 

Een lange tijd heb ik mij afgesloten voor het spirituele en sinds 2004 heb ik mij weer open gesteld. Na mijn reis naar Australie besloot ik in januari 2005 met Reiki te gaan beginnen. Tijdens de inwijdingen voelde ik een thuiskomen en ik had ook meteen het gevoel dat ik hiermee verder wilde gaan. Vrij snel daarna heb ik mijn Reiki2 en Reiki Masterschap behaald. 

 

Na mijn Reiki3 inwijding bleef ik toch het gevoel hebben 'iets' te missen. Ik had nog geen behoefte om anderen te gaan inwijden en ik ben mij verder in de Reiki gaan verdiepen. Op een gegeven moment realiseerde ik mij dat het gebruik van symbolen tijdens een healing niet persé nodig is en dat het gaat om de intentie.

 

Kort daarna kwam Shamballa op mijn pad en dit voelde voor mij als het echte 'thuiskomen'. Bij Shamballa gebruiken we geen symbolen meer en deze manier van werken past veel beter bij mij. Mede door Shamballa is mijn persoonlijke ontwikkeling in een stroomversnelling geraakt en ben ik een meer bewust en gelukkiger persoon geworden.

 

Ook de Munay-Ki heeft veel goeds in mijn leven gebracht. Na het ontvangen van de negen riten in 2008 sta ik letterlijk steviger in het leven, met mijn voeten stevig op Moeder Aarde, en kan ik er ook meer van genieten. Door de Munay Ki is mijn verbinding met de Natuur en Moeder Aarde (Pacha Mama) versterkt. Sindsdien is mijn interesse gewekt in het Inca Sjamanisme en heb ik meerdere teachings en inwijdingen mogen ontvangen van verschillende Paqo's. Zo heb ik 2010 de zeven Nusta Karpay inwijdingen ontvangen van don Claudio en don Mareano. In 2013 de Munay Karpay (de 1e inwijding van de Hatun Karpay) van Don Alejandro. In 2014 zeven inwijdingen van het regenboogpad, de Chaka, van Don Alejandro en Dona Marequesa, daarnaast teachings over de Mesa en Hoocha clearing. In 2015 diverse teachings ontvangen van Don Alejandro en Dona Santusa, o.a. ook over de Mesa en Hoocha clearing. In 2016 de Yachai Karpay (2e inwijding Hatun Karpay) ontvangen van Dona Marequesa en dit jaar teachings over de Chumpi's en de Soul Retrieval.

 

In september 2017 ben ik gestart met een vijf jarige HBO opleiding en ik hoop mij te kunnen specialiseren in de Klassieke Homeopathie (momenteel zit ik in het 2e jaar).  Door deze opleiding staat het actief volgen van nieuwe teachings in het Inca sjamanisme de komende periode op een lager pitje.

 

Na ruim zeven jaar gewerkt te hebben als succesvol manager in een commercieel bedrijf kwam ik na een ziekteperiode erachter dat het niet gaat om materieel bezit, maar om het geluk in jezelf. Ik heb toen besloten om mijn hart te volgen en ben met deze praktijk begonnen.

 

Mijn kwaliteiten zijn dat ik van nature een motivator ben. Ik heb een groot inlevingsvermogen en voel mensen goed aan. De afgelopen jaren heb ik mij met name verdiept in energiewerk en hiervoor de nodige cursussen en opleidingen gevolgd. Daarnaast heb ik aardig wat levenservaring opgedaan. Deze kwaliteiten wil ik graag aanbieden om jou handvatten aan te reiken om dichter bij je zelf en in je eigen kracht te komen.