Nusta Karpay

Don Claudio en Don Mareano

De Nusta Karpay bestaat uit 7 inwijdingen. Deze inwijdingen zijn zowel voor mannen, als voor vrouwen.

 

‘Nusta’ betekent Godin, Goddelijk, Priesteres. ‘Karpay’ betekent inwijding.

 

De boodschap van de Nusta Karpay is dat we weer verbonden worden met onze Moeder en onze vrouwelijkheid, zodat we weer innerlijke balans krijgen. De Nusta Karpay brengt je weer in contact met de vrouwelijke energie en zal deze activeren en versterken.

 

De terugkeer van de vrouwelijke energie is niet alleen belangrijk voor onszelf, maar voor onze hele Wereld. Een lange tijd is de vrouwelijke energie onderdrukt geweest en het mannelijke overheerste. De tijd is nu aangebroken dat het vrouwelijke meer ruimte mag krijgen, zodat er weer een balans kan ontstaan.

 

Vandaar dat de Nusta Karpay door de Q’eros aan ons is geschonken. In 2009 is door de Q’eros gemeenschap besloten dat deze kennis met ons, de Westerse mens, gedeeld kan worden. Tot die tijd was de kennis over de Nusta’s geheim en werd alleen binnen de gemeenschap met elkaar gedeeld.

 

De Nusta Karpay zoals we deze nu kennen is ontwikkeld door Don Alejandro en Dona Maria. Ze zijn naar 7 heilige plaatsen in Peru gegaan welke gewijd zijn aan de vrouwelijke energie. Daar hebben ze verschillende rituelen uitgevoerd om contact te maken met deze vrouwelijke energie en met de intentie om deze met ons westerlingen te gaan delen.

 

De locaties van de Nusta’s zijn als volgt:

1. Mama Occllo – Titicaca meer

2. Doña Mujia – Titicaca meer - water

3. Mama Simona – Apu noord west van Cusco (erg krachtig)

4. Doña Theresa – Ausangate, Canyon

5. Maria Sakapana – rechter berg van Ausangate

6. Huana Waman Tiklla – ten oosten van Ausangate

7. Thomasa Waman Tiklla – zuster ten oosten van Ausangate

 

Voor de Q’eros is het getal 7 een heilig getal. Het staat in verbinding met de kleuren van de regenboog. Tijdens de Nusta Karpay beloop je het regenboogpad. Je loopt het pad naar vrouwelijke heelwording en de balans tussen mannelijk en vrouwelijk. De inwijdingen bestaan onder andere uit het inbrengen van zaden van licht in je chakra’s. Je wordt verbonden met de Spirit van het water en je kunt je ego gaan loslaten. Er wordt een verbinding gemaakt het Vuur, waardoor je in de je vrouwelijke kracht kunt komen. Je hart wordt geopend, net zoals je keel en je derde oog, waardoor heling kan plaatsvinden van het innerlijke kind en je communicatie. Je gaat werkelijk zien wie je bent en je wordt het op een dieper niveau verbonden met het Universum.

 

De inwijdingen

1) Mama Occllo

Mama Occllo is de Moeder van alle Godinnen, en ook de Godin van de Wijsheid. De essentie van Mama Occllo is ons te gronden in ons eigen centrum, om het centrum in onszelf te vinden. De inwijding brengt zachtheid in ieder chakra, heelt je vrouwelijke kracht en herstelt de balans. Je ontvangt in de 7 chakra’s de ‘seeds of light’ (zaden van licht) die verbonden zijn met de 7 Nusta’s. Bij deze inwijding werken we met 7 stenen. Deze stenen neem je zelf mee (gevonden in de natuur en waarmee jij je verbonden voelt). Je mag ook Chumpi stenen meenemen.

 

2) Doña Mujia

Doña Mujia is de Godin van het Water. Mujia betekent ‘meermin’ en staat voor ‘geest van het water’. Deze Godin heeft als taak ons te leren ‘loslaten’. De inwijding helpt je om het negatieve aspect van het ego los te laten. Bij deze inwijding werken we met water en bloemen.

 

3) Mama Simona

Mama Simona is de Godin van de Voorouders. Zij neemt ons mee naar onze voorouders, en voorbij onze voorouders, naar ons begin, onze oorsprong. Thuiskomen! De inwijding helpt je bij het verbinden en helen van je roots, de geneeskracht van je voorouders en bij het thuiskomen in jezelf. Bij deze inwijding ontvang je een lineage stone.

 

4) Doña Theresa Despacho Hart Doña Theresa is de Godin van Harmonie, van Zachtheid, verbonden met onze ziel. De inwijding gaat over het openen van je Hart en het helen van het innerlijke kind. Bij deze inwijding maken we een hartvormige despacho.

 

5) Maria Sakapana

Maria Sakapana is de Godin van de Communicatie en de Godin van de Wind. Zij helpt je bij het spreken van je eigen waarheid. De inwijding is een zuivering en helpt bij het loslaten van blokkades en het bevrijden van jezelf. Bij deze inwijding werken we met veren.

 

6) Huana Waman Tiklla

Huana Waman Tiklla is de Godin van Zien en Visie. Zij leert je zien wie je werkelijk bent,en geeft je helderheid over je pad, over jouw bestemming. Ze leert je om alle aspecten van jezelf te zien. Tijdens de inwijding wordt je 3e oog geopend. Bij deze inwijding werken we met een idol (een heilig voorwerp wat symbool staat voor helderheid en visie).

 

7) Tomasa Waman Tiklla

Thomass Waman Tiklla is de Godin van de Bevrijding en Godin van de Vrijheid. Zij verbindt ons met de 7 lichten en 7 sterren van de Pleiaden. Tijdens de inwijding worden alle chakra’s verbonden met de 7 lichten en 7 sterren van de Pleiaden. Je maakt verbinding met je eigen innerlijke vrijheid, jouw rust en stilte. Bij deze inwijding ontvang je 3 kaarsen waarmee je 3 weken gaat werken. Je verbindt je 3 weken dagelijks met de 7 Nusta’s om je wensen te manifesteren en je vrouwelijke energie aan te wakkeren.

 

Zelf heb ik de Nusta Karpay in oktober 2010 van Don Claudio en Don Mareano mogen ontvangen. In dankbaarheid geef ik deze inwijdingen graag aan jou door.

 

Je kunt de Nusta Karpay individueel of in groepsverband ontvangen (max. 4 personen). In 2 dagen, of in meerdere dagdelen. Voor meer informatie kun je via het contactformulier contact met mij opnemen.